Правила и условия

Правила и условия

Регистрация на потребителския профил

Регистрацията на потребителски профил в mertexbg.org/e-shop НЕ е задължителна, за да използвате сайта, да правите поръчки или да задавате въпроси посредством предоставените форми за попълване. За да използвате предимствата на потребителски профил в mertexbg.org/e-shopобаче, първо трябва да регистрирате такъв. С него ще получите възможност да извършвате по-лесно валидни заявки за закупуване на предлаганите в mertexbg.org/e-shop стоки, както и редица предимства като съхраняване на данни за доставката, удобен преглед на историята на минали поръчки, техния статус и съдържание, опция за запазване на продукти в списък с желания, за да следите по-лесно тяхната цена, да оставяте коментари в сайта, да се възползвате от специални промоционални предложения и т.н. При регистрацията трябва да въведете адреса, който ще се използва за доставка, Вашето име и фамилия, e-mail, телефон(и) за връзка.Необходимо е да изберете и парола. След като се регистрирате успешно, при всяка отделна поръчка, имате възможност да коригирате Вашия телефон за контакт и адрес за доставка, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката. С отбелязване в полето "Съгласен съм с "Общите условия" клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите "Общи условия" и ги приема.

Правила и общи условия за ползване на платформата mertexbg.org/e-shop

Oбщи условия на договорите за покупко-продажба от разстояние по смисъла на Закона за защита на потребителите между собственика на платформата Мертекс - София ЕООД от една страна и от друга - лицето, съгласило се с настоящите Общи условия, наречено за краткост ПОТРЕБИТЕЛ, във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите стоки чрез електронен магазин mertexbg.org/e-shop има правото по всяко време да променя съдържанието и начина на достъп до информацията в нея, както и да прекрати използването й при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната.


Следните Условия за ползване на сайта служат за конкретизиране на отношенията между mertexbg.org/e-shop и потребителите, разглеждащи или използващи този сайт.

 • При използване на този сайт, Вие автоматично и съзнателно декларирате, че се съгласявате с тези условия.
 • Сайта съдържа информация единствено за лично ползване и целяща да демонстрира качествата на нашите продукти, без да дава право да се копират снимки и модели на стоката.
 • Екипът на mertexbg.org/e-shop не носи никаква отговорност за вреди, възникнали от посещението и разглеждането на сайтa.
 • Всички коментари, предложения, идеи и т.н., пратени или предложени от вас чрез този сайт или във връзка с използването на този сайт, остават собственост на mertexbg.org/e-shop и в този смисъл mertexbg.org/e-shop не е ограничен в използването им и не е длъжен да плаща каквито и да било компенсации на потребителите за техните коментари, идеи и предложения.
 • Вие сте съгласен, че ние можем да ви изпращаме електронни писма с цел да ви информираме за промени или допълнения в нашия магазин, след като доброволно се регистрирате в сайта.
 • Ние се стремим да покажем максимално точно цветовете на продуктите, които предлагаме. Тъй като цветовете, които виждате на вашия монитор зависят от самия монитор, 
 • Ние не можем да гарантираме, че вашият монитор ще покаже истинските цветове.


Проблеми при изпълнение на поръчката.

Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини: 

 • Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност; в този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.
 • Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.
 • Липса на телефон за контакт с потребителя.

При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи по изпращане или приемане на стоките са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

Условие за доставка
Доставките се извършват от куриерска фирма EKONT до посочен от Потребителя, адрес или до офис на куриерската фирма в съответния град. 
Доставката се извършва с куриер от 9.00 до 17.00 часа;
Доставки не се извършват в Неделя и официални празници.
Плащане при доставка (наложен платеж): при получаване на стоката се заплаща дължимата сума на куриера. 
Ако клиентът не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес и срок, mertexbg.org/e-shop се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка. 
     
Рекламации

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят, пазарувал в онлайн магазин mertexbg.org/e-shop, има право на рекламация при;

 • Констатирани липси
 • Дефекти на стоката; ·
 • Несъответствие с обявения размер; ·
 • При транспортирането стоката е повредена; ·
 • Не е спазен предварително уговорения срок за доставка;
 • Рекламация се прави до 14 (четеринадесет) дни след закупуване на стоката.
Изработка на онлайн магазин - GS-WebCreator