Декларация за поверителност. Правила и условия

Мертекс-София ЕООД осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физически лица във връзка с обработването на лични данни.

Ние от фирма Мертекс-София зачитаме Вашите лични данни. Искаме да Ви информираме и как тази информация се ползва, а именно, за да разберем Вашите потребности и интереси и да направим Вашето посещение последователно и персонализирано.

Личните данни, които mertexbg.org получава при регистрацията в онлайн магазина, ще бъдат използвани единствено за обслужване на потребителите – приемане и изпълнение на поръчки, доставяне на информация под формата на информационен бюлетин и връзка с потребителите в случай на възникнали проблеми, свързани с поръчката. Онлайн магазин mertexbg.org гарантира, че въпросните данни няма да бъдат предоставяни под никаква форма на трети лица или използвани за цели, различни от гореописаните, освен в случаите предвидени в действащото законодателство.

Потребителите, абонирани за информационния ни бюлетин, могат да прекратят абонамента си по всяко време. Потребителският акаунт на конкретен потребител може да бъде изтрит от базата данни на mertexbg.org заедно с прилежащите към него данни по всяко време при желание от страна на потребителя.

Какви лични данни събира и съхранява mertexbg.org?

В регистъра, воден за клиентите на mertexbg.org, могат да се поддържат следните видове данни:

 • Име
 • Фамилия
 • Електронна поща
 • Телефон
 • Адрес

​Съгласно  текущо провежданата политика, mertexbg.org събира за своите клиенти само критично необходимата информация за доставка – имена, адрес и телефон.

В какви случаи, как и от кого могат да бъдат използвани личните ми данни?

Достъп до събираните лични данни на клиентите на mertexbg.org имат само служителите, обработващи поръчки, както счетоводнияt отдел, доколкото това е необходимо за нормалното осчетоводяване на продажбите на фирмата. Извън регламентираните по-горе служители на фирмата, лични данни могат да бъдат предоставяни и на държавни служби или институции, но само в предвидените от закона случаи.

С отбелязване в полето „Прочетох и се съгласявам с Декларация за поверителност. Правила и условия“ клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящата „Декларация за поверителност“ и я приема.

РЕГИСТРАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛСКИЯ ПРОФИЛ

Регистрацията на потребителски профил в mertexbg.org НЕ е задължителна, за да използвате онлайн магазина, да правите поръчки или да задавате въпроси посредством вградената форма за контакти. За да използвате предимствата на потребителския профил в mertexbg.org, първо трябва да регистрирате такъв. С потребителския профил ще получите възможност да извършвате по-лесно валидни заявки за закупуване на предлаганите в mertexbg.org стоки, както и редица предимства, като съхраняване на данни за доставката, удобен преглед на историята на минали поръчки, техния статус и съдържание, опция за запазване на продукти в списък с любими продукти, за да следите по-лесно тяхната цена, да оставяте коментари в онлайн магазина, да се възползвате от специални промоционални предложения и т.н.

При регистрацията в онлайн магазина трябва да въведете адреса, който ще се използва за доставка, Вашето име и фамилия, e-mail, телефон(и) за връзка. Необходимо е да изберете и парола. След като се регистрирате успешно, при всяка отделна поръчка имате възможност да коригирате Вашия телефон за контакт и адрес за доставка, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката. С предоставяне на Вашите лични данни Вие се съгласявате личните Ви данни да се използват и обработват за целите на регистрацията, необходима за достъп до Вашия профил в mertexbg.org, с цел осъществяване на онлайн поръчка.

ПРАВИЛА И ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ПЛАТФОРМАТА mertexbg.org

Oбщи условия на договорите за покупко-продажба от разстояние по смисъла на Закона за защита на потребителите между собственика на платформата на Мертекс-София ЕООД от една страна и от друга – лицето, съгласило се с настоящите Общи условия, наречено за краткост ПОТРЕБИТЕЛ, във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите стоки чрез електронен магазин mertexbg.org, има правото по всяко време да променя съдържанието и начина на достъп до информацията в нея, както и да прекрати използването й при неправомерен достъп, при некоректни действия и такива, противоречащи на законите в страната.

Следните Условия за ползване на онлайн магазина служат за конкретизиране на отношенията между mertexbg.org и потребителите, разглеждащи или използващи този онлайн магазин.

При използване на онлайн магазин mertexbg.org, Вие автоматично и съзнателно декларирате, че се съгласявате с тези условия.

Онлайн магазинът mertexbg.org съдържа информация единствено за лично ползване и целяща да демонстрира качествата на нашите продукти, без да дава право да се копират снимки и модели на стоката, предлагана в онлайн магазина.

Екипът на mertexbg.org не носи никаква отговорност за вреди, възникнали от посещението и разглеждането на онлайн магазина.

Всички коментари, предложения, идеи и т.н., пратени или предложени от Вас чрез онлайн магазина или във връзка с използването на онлайн магазина, остават собственост на mertexbg.org и в този смисъл mertexbg.org не е ограничен в използването им и не е длъжен да плаща каквито и да било компенсации на потребителите за техните коментари, идеи и предложения.

След като доброволно се регистрирате в сайта, приемаме, че Вие се съгласявате, да Ви изпращаме електронни писма, с цел да Ви информираме за промени или допълнения в нашия магазин.

Ние се стремим да покажем максимално точно цветовете на продуктите, които предлагаме. Тъй като цветовете, които виждате на Вашия монитор зависят от самия монитор, ние не можем да гарантираме, че Вашият монитор ще покаже истинските цветове на предлаганите от нас килими.

ПРОБЛЕМИ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОРЪЧКАТА

Изпълнението на Вашата поръчка може да бъде възпрепятствано поради някоя от следните причини:

 • Една или всички от поръчаните стоки не са в наличност. В този случай ние ще установим контакт с Вас в най-кратък срок.
 • Потребителят е посочил грешен или непълен адрес за доставка.
 • Липса на телефон за контакт с потребителя.

При възникване на проблеми с доставката по наша вина всички допълнителни разходи по изпращане или приемане на стоките са за наша сметка. Във всички останали случаи последващо изпращане на пратката ще бъде за Ваша сметка.

УСЛОВИЯ ЗА ДОСТАВКА

Доставките се извършват от куриерска фирма EKONT до посочен от Потребителя адрес или до офис на куриерската фирма в съответния град.

Доставката се извършва с куриер от 9.00 до 17.00 часа.

Доставки не се извършват в Неделя и официални празници.

Плащане при доставка (наложен платеж) – при получаване на стоката се заплаща дължимата сума на куриера.

Ако клиентът не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес и срок, mertexbg.org се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

РЕКЛАМАЦИИ

Според Закона за защита на потребителите и правилата за търговия, Потребителят, пазарувал в онлайн магазин mertexbg.org, има право на рекламация при:

 • Констатирани липси
 • Дефекти на стоката
 • Несъответствие с обявения размер
 • При транспортирането стоката е повредена
 • Не е спазен предварително уговорения срок за доставка

Рекламация се прави до 14 (четиринадесет) дни след закупуване на стоката.